Medijski Partneri

Reklame

Osnovana Škola Akademik Radomir Lukić

Istorijat škole

Osnovna škola u Miloševcu je osnovana 1824. godine. To je bila škola crkvenog karaktera i kao takva radila je do 1862. godine, kada je prerasla u svetovnu osnovnu školu.

Škola u Trnovču je četvororazredna i smeštena je u centru sela, osnovana 1883. godine. Do 1963. godine radila je kao samostalna ustanova "Vuk Karadžić".

Septembra 1963. godine ove dve škole se spajaju u jednu pod nazivom "Branko Radičević" sa sedištem u Miloševcu.

Od 01.09.2000. godine škola dobija današnji naziv "Akademik Radomir Lukić" po čuvenom srpskom pravniku i akademiku koji je rođen i završio osnovnu školu u ovom selu.

Opis školskog objekta

Nastava se odvija u tri školske zgrade.

U srcu ovog pomoravskog sela smeštena je Centralna školska zgrada, gde nastavu pohađaju učenici predmetne nastave ( od V-VIII razreda). Sadašnji oblik i veličinu škola je dobila dogradnjom 1934. godine.

Druga školska zgrada tzv. Nova škola podignuta je 1959/60. godine i udaljena je od Centralne škole 1000 metara. Nju pohađaju učenici razredne nastave ( od I-IV razreda) i učenici specijalne nastave ( od I-VIII razreda).

Treća školska zgrada, u sastavu ove škole, se nalazi u susednom selu Trnovču. U njoj se održava nastava ( od I-IV razreda) kao i nastava za jednog kombinovanog odeljenja specijalne nastave.

Sve tri školske zgrade imaju lepo uređena dvorišta.

Posebnu karakteristiku ovog sela (i škole) čini postojanje Centra za porodični smeštaj dece. Deca ove ustanove su učenici naše škole i njima se pridaje posebna pažnja.

Nastava se odvija u dve smene koje se međusobno menjaju nedeljno.

 

nazad


209